Op initiatief van stichting Griffioen “De Wijk” en in samenwerking met kindcentrum ‘de Aventurijn’ hebben de schoolkinderen tegels ontworpen die uitnodigen om op het schoolplein en op de stoep allerlei bewegingen te doen.
Onder het motto ‘Spelen en bewegen’ zet Griffioen “De Wijk” de scholieren aan meer te bewegen. Als achterliggende gedachte speelt mee te voorkomen dat kinderen te dik worden. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven, bevordert de motoriek en het leert kinderen op een goede manier met elkaar om te gaan. Gewoon buitenspelen draagt bij aan een sociale houding van de kinderen.

Alle acht groepen van de basisschool is gevraagd drie ontwerpen voor stoeptegels te maken, waardoor uiteindelijk 24 tegels in totaal in de wijk konden worden gelegd.
Alle kinderen maakten tekeningen met het thema ‘Spelen en bewegen’ in het achterhoofd. De invulling hiervan kon voor ieder kind weer anders zijn: een tekening van een vlieger, van voetballende kinderen, een step, een schommel en wat al niet meer.

Kindcentrum de Aventurijn

Gemeente Middelburg