Recepten2018-12-05T16:59:16+00:00

Uniek in onze wijk: de kruidentuin. Plukken en koken maar!

In onze prachtige wijk is er één plek waar regelmatig een klein ergernisje optreedt. Even denk je verdraaid, dit kost moeite! Kan iemand hier misschien even iets aan doen? Nu hoop ik, Corry Brand, eigenlijk van harte, dat veel inwoners van de Griffioen last hebben van deze ergernis. Omdat er dan volop gebruik gemaakt wordt van … het hekje bij de kruidentuin! Koken met kruiden is een feest. Door simpelweg wat verse kruiden toe te voegen geef je een gerecht een heerlijke geur en smaak mee. Koken met kruiden is ook gezond. Vroeger dienden kruiden vaker als geneesmiddel dan als ‘lekker om mee te koken’. In veel maaltijden waren kruiden een belangrijke toevoeging om het voedsel gemakkelijker verteerbaar te maken. En dat werkt natuurlijk nog steeds! Maar eigenlijk is het vooral ook een toevoeging die een gerecht een heerlijke smaak meegeeft. Mijn passie voor koken met kruiden wil ik graag met u delen. Via deze tweemaandelijkse column zal ik telkens een van de kruiden uit de Griffioentuin bespreken en tot slot een recept geven om meteen mee aan de slag te gaan.

Hieronder vindt u alle gerechten die ik reeds bereid heb.

Alvast smakelijk eten. Corry Brand